FREDDY HUZIKER, CEO New Roots

Vegan dairy made in Switzerland

Milk production has a major environmental impact. New Roots offers a sustainable alternative by replacing cow’s milk with lupins—protein-rich legumes that naturally enrich the soil and grow efficiently. Using natural biotechnology, lupin milk is produced and can be processed in existing cheese dairies without additional investment. The cheese is traditionally fermented and aged but with 80% lower CO₂ emissions and 6,000 times less water consumption. This innovative approach provides an ethical, healthy, and eco-friendly solution for cheese production.

Die Milchproduktion belastet Umwelt erheblich. New Roots ersetzt Kuhmilch durch Lupinen, das sind einweisshaltige Hülsenfrüchte, die Stickstoff in den Boden einbringen und effizient wachsen. Mithilfe natürlicher Biotechnologie wird Lupinenmilch hergestellt, die in bestehenden Käsereien ohne zusätzliche Investitionen verarbeitet werden kann. Der Käse wird traditionell fermentiert und gereift, aber mit 80 % weniger CO₂ und 6000x weniger Wasserverbrauch. So entsteht eine ethische, gesunde und umweltfreundliche Alternative für die Käseproduktion.

La production de lait a un impact environnemental majeur. New Roots propose une alternative durable en remplaçant le lait de vache par des lupins, des légumineuses riches en protéines qui enrichissent naturellement le sol et poussent efficacement. Grâce à la biotechnologie naturelle, le lait de lupin est produit et peut être transformé dans les fromageries existantes sans investissement supplémentaire. Le fromage est fermenté et affiné de manière traditionnelle, mais avec des émissions de CO₂ réduites de 80 % et une consommation d’eau 6 000 fois moins importante. Cette approche innovante constitue une solution éthique, saine et écologique pour la production de fromage.