Project Description

BACK TO OVERVIEW

Alivion AG
Holzhäusernstrasse 18
6313 Menzingen
andreas.guentner@alivion.ch
www.alivion.ch

Equipping Electronics With a Sense of Smell

Today’s electronic devices can do many things, but they can’t taste or smell. The available laboratory instruments are bulky and expensive, while gas sensors cannot distinguish harmful from harmless molecules.

ALIVION provides mobile chemical sensing devices that can trace single molecules by leveraging its revolutionary Molecule Select (TM) technology based on breakthroughs in nanotechnology at ETH Zürich.

The portable gas sensors offer great value in the areas of healthcare (breath analysis), environmental monitoring, occupational and food safety through the detection of relevant molecules.

Unsere elektronischen Geräte können vieles, zu riechen oder zu schmecken vermögen sie jedoch nicht. Gängige Laborgeräte sind sperrig und teuer, zudem können Gassensoren schädliche nicht von harmlosen Molekülen unterscheiden.

ALIVION entwickelte mobile chemische Sensoren, die basierend auf der revolutionären Molecule Select ™ Technologie einzelne Moleküle aufspüren können. Diese Lösung basiert auf Durchbrüchen in der Nanotechnologie an der ETH Zürich.

Die mobilen Gassensoren bieten durch den Nachweis relevanter Moleküle einen grossen Nutzen im Gesundheitswesen (Atemanalyse), im Umweltmonitoring sowie der Arbeits- und Lebensmittelsicherheit.

Aujourd’hui, les appareils électroniques peuvent faire de nombreuses choses, mais ne sont pas capables de goûter ou de sentir. Les instruments disponibles en laboratoire sont chers et volumineux, tandis que les capteurs de gaz ne font pas la différence entre molécules nocives et inoffensives.

ALIVION fournit des dispositifs mobiles de détection chimique qui peuvent suivre une molécule isolée en exploitant sa technologie révolutionnaire de sélection de molécule (TM) basée sur les innovations en nanotechnologie de l’EPF Zurich.

Les capteurs de gaz portables qui détectent les molécules pertinentes sont très appréciés dans les domaines de la santé (analyse du souffle), du monitoring environnemental, de la sécurité au travail et de la sécurité alimentaire.